Részvétel az aukción

Részvétel az aukciókon

Weboldalunkat folyamatosan fejlesztjük, ahol már most is beépültek a saját aukciós és egyéb webáruházi tapasztalatok, így gyakran találkozhat egyedi fejlesztésekkel. Az alábbi fejezetben bemutatunk minden webáruházi és aukciós funkciót és működést.

Amennyiben a használatban segítséget szeretne kérni szívesen állunk rendelkezésére írjon e-mait vagy hívjon telefonon.

Webaukció Kft online aukció és webáruház weboldalán (https://www.webaukcio.eu) regisztráció nélkül lehetséges a böngészés. Licitálás, vásárlás csak az oldalra való bejelentkezés után lehetséges.

A webáruházban kihirdetett árak magyar forintban (HUF) vannak megadva, ÁFÁ-t nem tartalmaznak, mert cégünk alanyi adómentes kategóriába tartozik.

Regisztráció:

Ön felelős a jelszavak és fiókinformációk bizalmas kezeléséért, és beleegyezik abba, hogy ügyfélszámát és jelszavát, fiókinformációit vagy webhelyünkhöz, vagy szolgáltatásainkhoz való biztonságos hozzáférését nem osztja meg más személlyel. Nem engedheti meg, hogy más személy használja fiókját a webhely eléréséhez, mert Ön felelős minden olyan tevékenységért, amely jelszava vagy fiókja használatával történik. Haladéktalanul értesítenie kell bennünket, ha tudomást szerez jelszava bármilyen közzétételéről.

A fiók megszüntetése után nem próbál meg új fiókot regisztrálni az engedélyünk nélkül.

A regisztráció a Belépés vagy Regisztráció menüben érhető el.

webaukcio.eu online aukción regisztráció nélkül lehetséges a böngészés, ajánlat tételhez, vásárláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges. Regisztrációnál a kapcsolat tartás, számlázás és az áru ki szállításához szükséges adatokat kérjük megadni.

Regisztráció során rendszerünk ideiglenes felhasználó nevet generál az Ön emailcíme előtagjából. A regisztrációt követően mi ügyfélszámot küldünk önnek ez utáni belépéshez ügyfélszámát kell használnia, amíg nem kap ügyfélszámot az ideiglenes felhasználó nevet használhatja. 

Fiókadatok:

Regisztrációs adatai a Fiókja menüpontban bármikor módosíthatja, megváltoztathatja jelszavát.

Jelszó:

Jelszavát szabadon megválaszthatja, de biztonsági okokból a jelszó megfelelő biztonsági szintet el kell érjen, regisztrációnál ehhez segítséget kap!

Figyelem: mindent megteszünk weboldalunk biztonságáért. Ha jelszavát 6 alkalommal rosszul adja meg automatikusan 5 perc tiltásra kerül, ha ismétlődik a tiltás akkor csak mi tudjuk feloldani!

Bejelentkezés

Elfelejtett ügyfélszám vagy jelszó

Ha ügyfélszámát vagy jelszavát, email címe megadásával újat kérhet.

Személyes adatok, jelszó változtatás

Fiókjában bármikor megváltoztathatja adatait és jelszavát, ügyfélszámot nem lehet megváltoztatni.

Kijelentkezés:

 Kilépés előtt megszakíthatja bejelentkezését, biztonsági okokból ajánlott!

Kapcsolat tartás

Telefon:

Amennyiben szükséges az alábbi telefonon munkanapokon, amennyiben nagy aukció zárása hétvégére vagy ünnepnapra esik akkor is hívható telefon számunk: 0630-213-3144.

e-mail:

Ügyfélszolgálatunk: mail@webaukcio.eu

Értesítő e-mailek az aukcióban:

Az aukciókban működő értesítő e-maileket Önnek kell kiválasztania Fiókom/AUKCIÓK/Email beállításaim menüben.

Az alábbi értesítéseket választhatja ki:

Licitjeimről értesítést kérek:

Ha ajánlatomat túllicitálják értesítést kérek:

Elnyert tételekről értesítést kérek:  

Aukciós figyelő listámról 2 órával az aukció vége előtt értesítést kérek:

Fizetéssel kapcsolatos e-mail kérek:

Fizetést visszaigazoló e-mail kérek:

Hírlevél:

Hírlevelünkre bármikor feliratkozhat.

Ha Hírleveleinkről leiratkozni kíván, ezt megteheti az e-mailek alján található linkre kattintva, vagy ügyfélszolgálatuknak küldött email kérelemmel.

Aukció terminológiák

Aukciós rendszerünk több területen egyedi fejlesztés, ezért erősen javasolt a lehetőségek előzetes tanulmányozása! Amennyiben a használatban segítséget szeretne kérni szívesen állunk rendelkezésére írjon e-mait vagy hívjon telefonon.

Aukciók három eltérő rendszerben működnek.

  1. Folyamatos AUKCIÓ, ahol termékek folyamatosan kerülnek a kínálatban átlagosan 2 hetes licitálási idővel. Az aukciók lejárati ideje a hét bármely napján lehetséges az esti órákban.
  2. NAGY AUKCIÓ, amit időszakonként rendezünk az aukció indulása és véget érése az összes terméknél azonos időpontban történik.
  3. AJÁNLAT TÉTELI AUKCIÓ” nincs kezdő ár nincs licit lépcső a licitálók vételi ajánlatokat tehetnek, amit mi szabadon elfogadhatunk, vagy visszautasíthatunk.

Az aukciókban működő licitálási és vásárlási lehetőségek:

Gyors licit” gombbal a felkínált összegekkel a licit lépcsőket átugorva gyorsan tud licitálni.

Közvetlen ajánlat” az itt megadott ajánlata azonnal teljes értékben jelenik meg minden licit lépcsőt átugorva, itt minden más licitet elsöprő ajánlatokat tehet. Tehát bármilyen nagy az ajánlata az azonnal teljes értékében ajánlat!

Automatikus licit” gombbal, automatikus ajánlattételi rendszerünk kényelmessé teszi az ajánlattételt, így nem kell mindig újra licitálnia, amikor valaki újabb ajánlatot tesz. Licitáláskor meg kell adni a maximális összeget, amelyet hajlandó fizetni az adott tételért. Az Ön maximális ajánlatát csak Ön ismeri. Ön nevében automatikusan ajánlatokat teszünk licit lépcső szerint a maximális összeg erejéig.

Villám ár” -az aukción, egyes tételeknél a normál aukciós ajánlatokkal együtt lehetséges az azonnali vásárlás a “Villám ár” megfizetésével, ami már tartalmazza az aukciós jutalék összegét!

Webáruházunk tételeit bárki szabadon megtekintheti, de vásárláshoz, licitáláshoz regisztráció szükséges!

Licitlépcsők:

ÁrLicitlépcső
100 Ft – 500 Ft50 Ft
500 Ft – 1.000 Ft100 Ft
1.000 Ft – 5.000 Ft200 Ft
5.000 Ft – 10.000 Ft500 Ft
10.000 Ft – 20.000 Ft1.000 Ft
20.000 Ft – 50.000 Ft2.000 Ft
50.000 Ft – 100.000 Ft5.000 Ft
100.000 Ft – 200.000 Ft10.000 Ft
200.000 Ft – 500.000 Ft20.000 Ft
500.000 Ft – 1.000.000 Ft50.000 Ft
1.000.000 Ft – tól100.000 Ft

Figyelőlista:

Az aukció menüpontban éri el Figyelőlista oldalát az aukción figyelőlistába helyezett tételeket tudja egy helyen áttekinteni. A figyelőlistába helyezett tételekről lejárat előtt két órával e-mail értesítést küldünk. Figyelem: az aukciós értesítő e-mailek beállítását Önnek kell elvégezni!

Jegyzetlista:

A gyors áttekintést segítő lehetőség a Jegyzetlista, ha terméket ad hozzá a képernyőről elérhető listaként jelenik meg. Jegyzet listához hozzáadhat több tételt is, de a javasolt mennyiség kb. 7-8 db. Jegyzet lista aukciós és Shop termékeknél is azonos.

Webáruházunk tételeit bárki szabadon megtekintheti, de vásárláshoz, licitáláshoz regisztráció szükséges!

E-mailek:

Az aukciókban működő értesítő e-maileket Önnek kell kiválasztania Fiókom/AUKCIÓK/Email beállításaim menüben.

Kiválasztható email értesítések:

Az elnyert tételek átvétele

Az aukció után számlát készítünk önnek, ami tartalmazza a termék árát és a szállítás költségét.

A fizetést követően megkezdjük a kiszállítást. A fizetési határidő 8 nap.

Amennyiben fizetési nehézsége lenne kérem a fizetési határidő elött jelezze…

A vásárló választása szerint végezzük a szállítást és annak biztosítását. A tételt postai vagy futárcéges szállítással kézbesítés során keletkezett sérülések vagy elvesztése miatt webaukció kft nem felelős, reklamációt csak akkor tudjuk érvényesíteni, ha a szállító cég felé, ha a küldemény megsérülését a kézbesítéskor rögtön jelzi a kézbesítőnek, vagy megtagadja az átvételt.

Aukciós jutalék 20% a leütési áron felül.

Elállási jog: az árverésen elnyert tételek esetében a 45/2014. (ii. 26.) Korm. Rendelet 29. § (1) bekezdés k) pontja szerint elállási jog nem illeti meg a nyertes ajánlattevőt.

Aukcióba beadás-felvásárlás:

Folyamatosan vásárólunk, vagy aukciós értékesítésre átveszünk régi leveleket, képeslapokat, régipénzeket, menetjegyeket, papírrégiségeket. Filatéliával, numizmatikával kapcsolatos kellékeket, szakirodalmat.

Az aukciós eladás díja a leütési ár 5%-a kezelési költség nincs.

Árverésre beadott árukról minden esetben TÉTEL ÁTVÉTELI JEGYZÉKET készítünk, ide kattintva letöltheti.

A tétel leírásánál meg kell adni a termék egyértelmű lehetőleg minél pontosabb leírását, ha lehetséges katalógusban szereplő lényeges adatokat a felkínált tárgy jellemzőit, estleges hibáit.

A beadó által elkészített leírás pontosságáért a beadó felel az ebből adódó estleges költségeket viseli!

Megállapodás szerint mi is elvégezhetjük a beadott termékek aukcióba történő rendezését átvételi leírását.

Árverésre szánt tételek átadása történhet személyesen az ön kérése szerinti helyen, elküldheti nekünk postán, előre egyeztetés szükséges!

A beadott tételek kifizetése az árverés után 21. nappal történik.

Minimum kikiáltási ár: 100 Ft.

Árverésre beadott gyűjtemények felértékelését vállaljuk!

Különleges esetekben külön aukció szervezését vállaljuk.

Különösen nagy mennyiségű, ill. nagy értékű beadás esetén egyedi megállapodást köthetünk.

Folyamatosan vásárlunk a weboldalon kínált termékeket, bélyeg, régi pénz egyéb gyűjthető tárgyakat.

Válaljuk gyűjtemények felértékelését, akár az ön otthonában is kérem hívjon telefonon: 0630-213-3144.

Visszatérítési és visszaküldési szabályzat

Polgári Törvénykönyv 6:64. §-a szerint – az érvényes ajánlatot tevő az aukció zárásáig az ajánlatához kötve marad, az aukciós szolgáltatás ajánlati kötöttség kizárását nem teszi lehetővé, így az aukció végéig érvényes.

A licitáló visszaléphet a vásárlástól, ha a tétel olyan hibát tartalmaz, amit a leírásban vagy a termék képén nem közöltünk. Egyéb esetben nem vagyunk kötelesek vissza lépést elfogadni.

Téves licitálás törlésére való kérelmet az aukció zárása elött 24 órával írásban meg tett kérelem esetén tudunk elfogadni.

Az árverés zárása után ajánlatot nem lehet töröltetni. A nyertes licitáló köteles a megnyert tételt átvenni és kifizetni, kivéve, ha utólag derül fény már említett hibára.